dimecres, 23 d’abril del 2008

SETMANA DEDICADA ALS LLIBRES

Aquesta setmana a la nostra escola venem llibres de segona mà. Hem muntat la paradeta al pati i així, els fillets que ho desitgin, poden comprar-ne. Els pares i mares també són benvinguts, per açò, abans de començar les classes i just en acabar-les, tenim la paradeta funcionant. Els venedors són fillets de 6è i alguns mestres.
Els diners recaptats seran destinats a l'associació de fillets amb Síndrome de Down de Menorca.
Des d'aquí us desitgem un venturós Sant Jordi!


Els Menorkings

divendres, 11 d’abril del 2008

AVINYONET DEL PENEDÈS

Ara estem a l'aula TIC investigant el blog penedesmenorca.
Com que s'acosten èpoques de llegendes us en volem explicar una... LA LLEGENDA DELS GRANS DE BLAT.
Era un rei que vivia a Mesopotàmia, i no sabia com matar el temps, estava tant avorrit que li va dir als seus servents que li trobessin algun entreteniment. Amb això que es va presentar un savi amb el joc dels escacs.
El rei va quedar tant content que li va dir que li podia demanar el que volgués.
El savi li va dir: Doncs jo sols vull un gra de blat a la primera casella, dos grans de blat a la segona, quatre grans de blat a la tercera, vuit grans de blat a la quarta i així successivament fins a la casella seixanta-quatre.
El Rei hi va estar d'acord, i va demanar als seus contables que li preparessin la comanda.
L'endemà el savi va tornar al castell per recollir els grans de blat, però els contables del regne van quedar esgarrifats en veure que no hi havia prou grans de blat en tot el país.
El Rei molt amablement va convidar al savi a que comptés ell mateix els grans de blat per estar segur que se'ls emportava tots.

A tota la classe, quan ens van explicar la llegenda ens va picar la curiositat i ens vam dedicar a comptar els grans de blat. Vam fer moltes operacions i els resultat és una xifra immensa, que per suposat no us la direm. Si la voleu saber només cal que agafeu paper, llapis i una mica de paciència!
-

dilluns, 7 d’abril del 2008

SANT TORNEM-HI!

Ep! MIGJORNERS!! Com us ha anat pel nord de Catalunya? Ja ens explicareu cosetes, eh?
Ara us toca tornar a posar-vos les piles, que la bona vida dura molt poc.
Nosaltres dimecres anirem al Parc Narural de les Guilleries.
Pel que fa a d'altres feines... per aquí, anem fent. Avui acabarem la part del conte que ens toca.
És divertit haver de continuar el que han fet altres companys i companyes: ens discutim, defensem que la nostra proposta sigui la bona, a vegades hem de cedir, assumir que l'opció dels altres també està bé... però ens agrada, perquè acaba havent-hi coses de tothom. És una mica allò de "entre tots, ho farem tot"; entre tots, farem tots quatre contes.
Petonarros.
La Mola,mola.

dijous, 3 d’abril del 2008

COMPARTINT INSPIRACIÓ

Ja tenim desenvolupat el nus del CONTE D!
Ahir férem una primera pluja d'idees; l'inici que ens van donar els companys del CEIP Avinyonet resultà molt engrescador.
Ha estat una xalada veure com tota la classe ha participat donant idees, arguments, crítiques... i sobretot, COMPARTINT, ACCEPTANT i ESCOLTANT el que deien els altres.
De vegades costa fer sorgir la inspiració, però avui puc dir que estic satisfeta de la manera en que s'ha treballat. Està clar, que treballar col·laborant ens enriqueix a tots.
Els Menorkings

dimarts, 1 d’abril del 2008

ARRANCANT MOTORS

Què bé que han anat les vacances!!
Aquests dies de descans ens han servit per desconnectar i alhora prendre forces per fer aquest darrer trimestre.
Ja estam a punt de seguir l'inici del CONTE D (El timó descontrolat), que han fet els companys del CEIP Avinyonet del Penedés. Esperam que no ens costi gaire controlar el timó d'aquest vaixell tan intrèpid...
Els Menorkings

PRIMER LLÍVIA, DESPRÉS EL CONTE.

Ja tornem a ser aquí.
Ens hem enterat que tot just ahir vàreu recomençar l'escola. Ja ens anàvem a queixar, però vam descobrir que només canviem les setmanes de vacances: a Catalunya fem festa d'escola per la Setmana Santa i a Menorca per la setmana de dilluns de Pasqua. Si fa, no fa, són els mateixos dies.
Us volíem dir que la Queta del Francesc d'Albranca ens va trucar i ens va dir que fins la setmana vinent no penjaran el nus del seu conte, perquè tota la setmana que serien a Llívia!! (a la Cerdanya de Catalunya, la de la foto) Quina sort!!! Si ho haguéssim pensat abans, ens hauríem pogut veure!!!
Els desitgem que s'ho passin mooooooooooooooooolt bé i esperem que ens expliquin moltes coses quan tornin.
Total, que tardaran una mica més a penjar el conte.
Una abraçada!!!
La Mola, mola