dimecres, 9 de desembre del 2009

LA CASTANYADA

Fa un munt de dies que tenim preparat aquest text que hem fet de manera col·laborativa amb el Google Docs entre quatre companys/es de sisè en nom de tots i totes.
Potser ara ja toca més el tema de Nadal, oi? De tota manera, us el deixem, i esperem anar més puntuals la propera vegada!
Àngel, Maria, Aina i Mercè. La Mola

LA CASTANYADA
Des de sempre la nostra escola, el CEIP Pont de l'Arcada celebra la castanyada, ja que és una tradició catalana i molt divertida. Sempre estem esperant a estar a 6é per poder organitzar la paradeta de Castanyes i la festa en general.
La Mola (el grup de Cicle Superior) organitza tot aquest tema de la castanyada:
-Diem a les altres classes que han que fer paperines.
-Anem vestits per l'escola i diem que hauran de portar un euro i amb aquest euro els hi donem un tiquet i amb aquest tiquet vénen a la parada de castanyes i els hi donem una paperina de castanyes.
-Els de la Mola també fem els tiquets.
-Els de cinqué aquest any van preparar-se unes històries de por i les van explicar a la resta de classes.
L'AMPA ajuda a organitzar la castanyada.
Un dia abans les mares de l'AMPA venen a pelar les castanyes pel dia següent.
El Divendres les mares de l'AMPA preparen el foc i començen a torrar castanyes.
Despres els nens i nenes de 6é continuen torrant castanyes.
Els nens i nenes de la Mola ens vestim de castanyers/res
Els panellets els fem els nens i nenes de P3 fins a 6è, i fem molts tipos de panellets: de xocolata, de coco, de cireres vermelles, verdes, ametlles i pinyons.També cada alumne tenia que portar els ingredients, aquest any hem tingut que portar una cosa que no haviem de portar els altres anys(una safata de forn).Abans de les 17:00 hores, tota l'escola vem poder menjar castanyes i panellets.