divendres, 16 de gener del 2009

LA FESTA DEL PARC

Desitgem que us vagi molt bé la sortida a S'Albufera.
Nosaltres ja vam fer la visita al nostre parc el mes de Novembre, aprofitant que era el dia que feien la festa de les escoles del PARC, que es diu
VIU EL PARC.

Abans de la sortida van venir dos monitors a l'escola i vam fer un joc per coneixer la xarxa de parcs naturals de la DIPUTACIÓ DE BARCELONA. Aquesta xarxa, a la que pertany el nostre parc, pretén connectar tots els espais naturals, agraris i forestals protegits, de la regió metropolitana de Barcelona.
En aquella sessió amb els monitors, vam poder aprendre què era un espai natural protegit: com es protegeix, quines coses no s'hi poden fer, per a què serveix ...

Pel què fa el parc del Garraf vam poder recordar alguns dels animals més significatius del parc (el teixó, la tortuga mediterrànea, el porc senglar, l'àguila de cua barrada, la guineu , els ratpenats, ...), les plantes més importants, (el margalló, el cirerer d'arboç, el càrrix, els pins, el lliga bosc, el bruc d'hivern.....)
Una altra característica del Garraf és els carst, el fenòmen d'erosió de la pedra calcàrea que provoca que en el territori hi hagi moltes coves i avencs i d'altres cavitats subterrànies.
Les característiques d'aquesta mateixa pedra ha fet que les persones l'hagin fet servir per fer construccions com els murs de pedra seca, barraques de vinya, pous, corrals, o com a matèria primera com el forns de calç.

Tambè ens van explicar que tot i que al parc no hi ha hagut mai molta presència humana, hi ha força restes que ens demostren la seva història (l'hospital medieval d'Olesa, el castell d'Eramprunyà, mines prehistòriques de Gavà, ... masos, corrals,...)

Si cliqueu aquí, podreu veure unes imatges de la sortida de les escoles al Garraf.

Us seguirem informant!!

Marc, Mercè, Fèlix, Sergi, Maria.

2 comentaris:

gercarreras ha dit...

Hola a tothom!
Hem vist les fotos de la vostra sortida i algunes ens recorden paisages de Menorca.
Noltros també tenim mata, romaní...
La nostra paret seca també és de roca calcària, excepte les del Nord, que són de pissarra.
Fins prest,
Menorkings

LA MOLA, mola. ha dit...

Hola Menorkings.
Nosaltres també haviem vist que hi ha algunes coses que tenim en comú: plantes, animals...
Ho anirem esbrinant a poc a poc.
La Mola