divendres, 11 d’abril de 2008

AVINYONET DEL PENEDÈS

Ara estem a l'aula TIC investigant el blog penedesmenorca.
Com que s'acosten èpoques de llegendes us en volem explicar una... LA LLEGENDA DELS GRANS DE BLAT.
Era un rei que vivia a Mesopotàmia, i no sabia com matar el temps, estava tant avorrit que li va dir als seus servents que li trobessin algun entreteniment. Amb això que es va presentar un savi amb el joc dels escacs.
El rei va quedar tant content que li va dir que li podia demanar el que volgués.
El savi li va dir: Doncs jo sols vull un gra de blat a la primera casella, dos grans de blat a la segona, quatre grans de blat a la tercera, vuit grans de blat a la quarta i així successivament fins a la casella seixanta-quatre.
El Rei hi va estar d'acord, i va demanar als seus contables que li preparessin la comanda.
L'endemà el savi va tornar al castell per recollir els grans de blat, però els contables del regne van quedar esgarrifats en veure que no hi havia prou grans de blat en tot el país.
El Rei molt amablement va convidar al savi a que comptés ell mateix els grans de blat per estar segur que se'ls emportava tots.

A tota la classe, quan ens van explicar la llegenda ens va picar la curiositat i ens vam dedicar a comptar els grans de blat. Vam fer moltes operacions i els resultat és una xifra immensa, que per suposat no us la direm. Si la voleu saber només cal que agafeu paper, llapis i una mica de paciència!
-