diumenge, 8 de febrer del 2009

VISITA A L'ALBUFERA DES GRAU

Hola companys i companyes de la Mola!
Ara us explicarem el que vam fer el passat dia 27 de gener els de la classe de 6è A quan vam anar a l’Albufera des Grau a fer un petit estudi sobre els ocells i les plantes de la duna fixa i la duna mòbil.


Ens van deixar dos prismàtics per grup i un telescopi per poder observar les aus de la llacuna i un llibre per identificar el ocells. Vam veure: rabassots, colls-blaus, corbs marins grossos i després vam anar a una espècie d’amagatall i vam veure un soterí petit. Ens va costar molt perquè no aturava de ficar el cap dins l’aigua i a part era molt petit.
Després de berenar vam anar a la duna fixa pel camí que hi ha a la carretera des Grau i vam fer una activitat per poder distingir els diferents tipus de plantes: joncs, savines, mates, aladerns, rogetes, pins blancs…
A la duna mòbil, que és a la platja, vam veure borró, una planta molt resistent que trobam durant tot l’any i que sobreviu a l’arena. Altres plantes no hi són sempre només les veiem a l’estiu com el lliri marí o card. A la platja vam veure la barrera de posidònia que ens va explicar la monitora que servia per a que l’aigua no s’emportés la sorra.
Va ser molt divertit l’observació i les activitats. Bé això és tot el que vam fer a s'Albufera.
Fins a una altra!
Paula A, Biel, Adrià, Javi, Roger, Carla i Judit P.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola a tothom.
Nosaltres estem acabant un tríptic del parc del Garraf.
He après moltes coses que no sabia.
Espero que vosaltres pogueu aprendre tantes coses de s'albufera com nosaltres del nostre parc.

Maria Aguilera
La Mola

Anònim ha dit...

Hola soc l'Elena i vull dir que m'agrada molt poder aprendre coses daltres llocs com S'Albufera des Grau. També veig que tenim moltes coses en comú com alguns animals, plantes i la mateixa roca calcàrea o les contruccions de pedra seca

Elena Casas
* La Mola *

Anònim ha dit...

Hola Menorkings!
Hem vist les vostres fotos i per el que hem pogut veure hi ha moltes aus. També hem vist que hi ha plantes que nosaltres també tenim com la mata ,el pi blanc...
Ens ha agradat molt aixó dels prismàtics i el telescopi. Nosaltres aquest diluns dia 23/2/09 anem a fer una excursió a la Mola i potser també ens emportarem els prismàtics.
Adeu, fins aviat!
Laia i Àngel.
LA MOLA

Anònim ha dit...

Hola Menorkings.
Hem vist les fotos de la vostra sortida a s'Albufera des Grau i hi ha alguns animals i plantes semblants a les del Garraf i anirem seguint el vostres videos.
Nosaltres el Dilluns dia 23 anem al
"PUIG DE LA MOLA" que es una muntanya del parc del Garraf i del nostre municipi i ja us explicarem com ens ha anat i el que hem vist.

Mercè i Aina.
La Mola

Anònim ha dit...

Hola nens i nenes de Menorca. Hem vist totes les fotos hi ha algunes plantes nosaltres no tenim.
A més, teniu molts d'ànecs i al parc del Garraf no solen haver-hi ànecs...

Juan M. i Mark S.
La Mola